rob-agnes.reismee.nl

De verhuizing naar het platteland!

Het leven was tot 17 augustus van Jerez naar Ikea en/of Leroy Merlin (bouwmarkt) op naar Chiclana en klussen! Dat is iedere dag 80 km en op een gegeven moment waren we daar klaar mee. Donderdag 17 augustus hebben we in Jerez alles gewassen en de auto met de laatste spullen gevuld. Appartement schoon gemaakt en op naar Chiclana om er definitief te gaan wonen. We kwamen om circa 19.00 uur aan en zijn de spullen gaan uitladen.

Vanaf dat moment was het afwisselend aan het huis en in de tuin klussen, niks moet alles mag en wat is het hier heerlijk!

Zondag 20 augustus zijn we even bij de buurvrouw Sandra langs gegaan. Daar werden we ontvangen door veel honden. Sandra heeft ons rondgeleid en uitgelegd wat ze met de honden doet om ze klaar te stomen voor een nieuw definitief huis. Ook had ze een agapornis en 4 katten. De agapornis was aan komen vliegen en ging niet meer weg, dus eerste wat ze zei is neem maar mee is beter voor de vogel. De 4 katten was een oudere, maar last van de niesziekte en 3 jonge katjes een zwart/witte een zwarte en een grijs gemêleerd. De laatste 2 waren zusjes en mochten we ook meenemen! Tja hier moest een nachtje over geslapen worden. Oké roer om en 3de kamer omtoveren tot katten/kledingkast kamer en voor de agapornis kwam een mooi hok. Afgesproken dat we ze de 26ste komen halen…..

Op 22 augustus hadden we met Paloma afgesproken om de sleutel in te leveren. Nog even een bakkie bij Casa Gabriela gedronken en op naar Ikea voor een kledingkast in de kattenkamer. Vrijdag de 25ste nog even een wasmachine bij de Mediamarkt gescoord, inladen en hop naar huis. Wat gaat dat hier soepel! Ook dachten we zo dat was de zwaarste rit, maar hij staat. Tot we voor de voorlopige laatste rit naar Ikea gingen voor een tuinset.

Helaas voor ons, maar misschien beter voor de agapornis, hij is weg gevlogen de vrije natuur in (gelukkig nog geen hok gekocht)! De katten daarentegen hebben we met hun nieuwe reismand opgehaald en ze gingen er zonder problemen in. De zwarte (Mel) is erg blij zegt Sandra, want de zwart/witte pesten haar steeds. Tja evengoed vonden de dames het doodeng in hun nieuwe verblijf. Nieuwe geluiden, nieuwe geuren en 2 vreemdelingen die tegen ze praat en eten geeft, pff en wat zijn die wezens lang……..

Maandag de 28ste parkeerpas ingeleverd en borg terug ontvangen. Toen naar Ikea alles wat nog op de lijst stond gehaald en laden maar, tja het past niet! Of toch sh.. het past precies.. oeps daar ligt nog een parasol….. ook die ging er nog in, maar pfff dat viel tegen. Hadden hier iets te makkelijk over nagedacht!

De rest van de week hebben we ons voorbereid op de komst van 2 harde werkers. Slaapkamer gereed maken en de pomp voor waterdruk verhuisd van de keuken naar buiten, met heel veel hulp van de buurman Gerardo. Verder het huis schoongemaakt, de poezen (Mel & Kim) voorbereid op de komst van twee vreemde vogels en de koelkast gevuld.

Zondag vroeg opgestaan op onze gasten op te halen van het vliegveld in Sevilla.
Het verhaal over onze harde werkers volgt zo snel mogelijk.

Liefs Rob & Agnes

Reacties

Reacties

Katinka

Hoi klussers !!
Ik hoop dat jullie deze week veel klussen en veel plezier hebben met z'n allen !!
Groeten vanuit een regenachtig ???☔️☔️☔️☔️en winderig ???Holland!!!
Katinka

Rob & Agnes

Hoi Katinka,
Onze gasten zijn zondagochtend alweer naar Nederland terug gevlogen...
Ja er is veel werk verricht, maar zoals in het verhaal gezegd: dat volgt spoedig... inclusief foto's natuurlijk...
groetjes vanuit een heerlijk warm Spanje

Charlotte

So hè ff veel gebeurd op korte tijd! Hoop dat jullie heel gelukkig worden en vooral GEZOND blijven!xx

Els

Het was erg leuk bij mijn zus en zwager lekker in de tuin bezig geweest maar over 2 maanden ga ik ze weer lastig vallen

Pa en.

Het is op afstand genieten van jullie belevenissen en fotos. Het ziet er al mooi uit. Veel werk ook buiten. Leuke plaatjes van de jonge poesjes! Liefs en groeten van Pa en Ma.

Marjolijn

Ohhhh poesies! Schattig hoor. Jullie ineens als dierenvrienden/kattenbezitters. Pffff, dat zal wennen zijn aan zo'n gezin. Maarre...waarom een kattenkamer? Ze kunnen toch gewoon buiten leven (en van de winter een beetje in huis? Op z'n spaans zeg maar? Haha, wel lief hoor.
Ik ga gauw de foto's kijken, ook van jullie nieuwe huis en ikea spulletjes natuurlijk :-)))))

Rob & Agnes

Hoi Marjolijn,
Even wat verduidelijking en uitleg over het hebben van nieuwe katjes/poesjes:
Wij zijn ons hele leven al dieren/kattenvrienden. Rob heeft ruim 15 jaar 2 katten gehad en Agnes ook (tevens vogels en konijnen)... dus niks nieuws...
Verder zijn de poesjes 1,5 jaar oud en als je ze direct buiten laat zijn ze weg, het zijn namelijk wilde poesjes. Eerst moeten deze poesjes wennen aan ons (als baasje) en aan het huis .. dit moet je dan minimaal 6 weken volhouden.
Ze zitten / slapen in hun eigen kamer en een x-aantal uren per dag mogen ze ook in de woonkamer etc. rond lopen ...
Nog een paar weken en ze mogen naar buiten, waarschijnlijk eerst aan een tuigje om ze daar weer te laten wennen... komt goed...
Dan weet je een beetje hoe het werkt met katten in een nieuwe omgeving en een nieuw baasje, dat werkt zo in Nederland ook ...
groetjes Rob en Agnes

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!